Nieuws

Extra maatregelen vanwege Coronavirus

Extra maatregelen
(24-3-2020) De overheid heeft veehouders en voerproducenten aangemerkt als cruciale beroepsgroepen binnen de voedselketen. Het gaat hier om beroepsgroepen die in de omstandigheden van COVID-19 vragen om continue bezetting, waaronder de productie van diervoeders. Samen met u dragen we een grote verantwoordelijkheid om uw bedrijfsvoering doorgang te laten vinden en u, in deze bizarre tijden, de service en aandacht te kunnen blijven bieden zoals u van ons gewend bent. Om onze werkprocessen voort te kunnen blijven zetten moeten we nu extra maatregelen treffen.

Maximale droge stof opname, wat levert dat op?

geslaagde studiemiddag
(12-02-2020) Op 5, 6 en 7 februari jl. organiseerde Victoria Mengvoeders een studiemiddag met als thema ‘een maximale droge stof opname’. Tijdens de studiemiddag werd op een interactieve manier kennis gedeeld over de mogelijkheden om de droge stof opname, en dus de melkproductie en diergezondheid, bij melkvee te optimaliseren. Dit gaf de ruim 170 deelnemende melkveehouders praktische handvatten om thuis zelf direct mee aan de slag te gaan.

Studiemiddag 'een maximale droge stof opname'

Studiemiddag
(13-01-2020) Op 5, 6 en 7 februari 2020 organiseren wij voor u als melkveehouder een studiemiddag die volledig in het teken staat van het maximaliseren van de droge stof opname op uw bedrijf. Tijdens deze middag delen we op een interactieve manier kennis over de mogelijkheden om de droge stof opname, en dus de melkproductie en diergezondheid, te optimaliseren. Meld u aan vóór 20 januari 2020. Wees er snel bij want vol = vol.

Winnaar beursprijsvraag: ‘optimale droge stof opname’

winnaar prijsvraag
(20-12-2019) Tijdens de RMV te Gorinchem stond bij ons het thema “Een optimale droge stof opname” centraal. Onder andere middels een prijsvraag. De droge stof opname is een belangrijke troef bij het behalen van optimale bedrijfsresultaten, daar zijn wij van overtuigd! Dit thema bleek voor veel melkveehouders een eyeopener te zijn. Daarom laten we dit thema de komende tijd terugkomen bij diverse activiteiten. De winnaar van de prijsvraag is inmiddels bekend.

Overschakelen naar VLOG-melk?

VLOG-melk
(24-7-2019) Om in te kunnen spelen op de van oorsprong specifieke Duitse marktvraag, zien we de vraag naar VLOG-melk vanuit de Nederlandse zuivelaars momenteel sterk toenemen. De VLOG-melkstromen in Nederland worden in bepaalde gebieden opgeschaald. Vraagt u zich af of het voor u interessant kan zijn om VLOG-melk te gaan leveren? Wij denken graag met u mee.

Parttime groepshuisvesting voedsters i.c.m. Babypark mogelijk

Groepshuisvesting voedsters
(23-07-2019) In december 2018 heeft Victoria Mengvoeders in samenwerking met diverse konijnenhouders, hun medewerkers, medewerkers en stagiaires van Victoria Mengvoeders en onderzoekers van Wageningen Livestock Research de aftrap gegeven aan het onderzoek ‘doorontwikkeling Babypark systeem naar Beter Leven Keurmerk’. Het onderzoek wijst uit dat het mogelijk is om een goed functionerend Babypark systeem met voedsters in part time groepshuisvesting te ontwikkelen, gebaseerd op het koppelen van welzijnshokken.

Meedoen is een kado voor het leven

Team FG 2019
(20-05-2019) In juni beklimmen de deelnemers van Team FG - onder de vlag van BIG Challenge, farmers against cancer - de legendarische Alpe d’Huez. Op zondag 2 juni 2019 reizen wij af naar Frankrijk met als doel om zo vaak mogelijk de berg te beklimmen nadat we in de afgelopen periode zo veel mogelijk geld hebben ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.

Hittestress bij melkvee beperken

(29-04-2019) Hittestress is een jaarlijks terugkerende uitdaging in de melkveehouderij. In de periode van circa mei tot en met september krijgen de dieren te maken met enige vorm van hittestress. Dit wordt veroorzaakt door hoge temperaturen, een hoge luchtvochtigheid of een combinatie van beide factoren. Om hittestress bij melkvee zoveel mogelijk te beperken zijn er verschillende zaken die extra aandacht verdienen.

Experimentele toetsing van het Babyparksysteem

Babypark systeem
(13-03-2019) Op een vijftal konijnenbedrijven wordt momenteel een proef uitgevoerd om de effecten van het Babyparksysteem op voedsters en jongen goed in beeld te krijgen. De belangrijkste vraag is hoe goed de jongen en voedsters het doen in dit systeem en in de navolgende productiefases. De (vele) wegingen van dieren worden aangevuld met vastlegging van de uitval en op enkele bedrijven worden video-opnames gemaakt. Wageningen Livestock Research (WLR) is als onafhankelijke organisatie ingeschakeld voor de proefopzet en -begeleiding en voor de verwerking en rapportage van de proef.

Pagina's