Bescherm uw melkvee tegen de gevolgen van hittestress

Webinar
Hittestress is een jaarlijks terugkerende problematiek in de melkveehouderij. In de periode van circa mei tot en met september krijgen de dieren te maken met enige vorm van hittestress. Zeker hoogproductief melkvee is hiervoor erg gevoelig. Dit heeft gevolgen op onder andere de voeropname, productie, vruchtbaarheid en gezondheid van uw melkvee en brengt extra kosten met zich mee. Om de gevolgen van hittestress ook bij hoog productief melkvee optimaal te beperken heeft Victoria Mengvoeders onlangs een nieuwe Anti Hitte Stress mix ontwikkeld: Ruvic A.H.S. Mix 2.
 

Hittestress beperken met voer

Uit onlangs opgedane kennis uit onderzoek blijkt dat hittepreventie naast de alom bekende voordelen ook positief werkt richting de fosfor- en stikstofefficiëntie. Victoria Mengvoeders heeft daarom een middel gezocht waarmee de fosfor- en stikstofefficiëntie positief te beïnvloeden is bij hittestress. Omdat hoog productief melkvee meer energie gebruikt voor de productie van melk, speelt dit met name bij deze groep een belangrijke rol. Naast onze standaard A.H.S. Mix (A.H.S. Mix 1) heeft Victoria daarom de A.H.S. Mix 2 met CoolCow toevoeging ontwikkeld. Deze mix is geschikt voor hoogproductief melkvee. Doordat de beschermingsfactor van A.H.S. Mix 2 net een graadje hoger is werkt dit positief richting de fosfor- en stikstofefficiëntie en blijft het beter in balans.
 
Onze A.H.S. mixen dienen (tijdelijk) als gedeeltelijke vervanging van de huidige aanvulling op het rantsoen. Een A.H.S. mix kan in uw maatwerk ingepast worden of gevoerd worden als extra voersoort en is zowel in bulk als zakgoed beschikbaar. In verband met de buffercapaciteit van de pens wordt deze ingezet tot enkele dagen ná een warmteperiode.
 

CoolCow toevoeging

Rupromin CoolCow ondersteunt de koe op 4 vlakken; aanvulling van bufferverliezen, ondersteuning van de pensbewerking, behoud van wateropname en voorkomt celschade. Met name het laatste punt werkt positief richting de fosfor- en stikstofefficiëntie in de koe. De CoolCow toevoeging voorkomt uitdroging van lichaamscellen en de kans op osmotische stress, waardoor de lichaamscellen hun functie en eigenschappen optimaal behouden.


Foto: De eieren op de foto zijn vergelijkbaar met lichaamscellen. Het rode ei is vergelijkbaar met lichaamscellen die geleden hebben onder hittestress. Hierdoor is osmose opgetreden en is er vocht onttrokken waardoor het gekrompen is. Het blauwe ei is vergelijkbaar met cellen waar geen osmose is opgetreden. CoolCow draagt daaraan bij. Het ei heeft minder vocht verloren en is daardoor in staat zijn functies beter te behouden. 


 
Bereid u goed voor op de aankomende warmteperiodes en bestel tijdig uw Anti Hitte Stress mix bij onze klantenservice, telefoonnummer 0413 36 54 50, of via de bestelmodule in uw klantportaal 'Mijn Victoria' www.mijnvictoria.nl.
 
Lees ook: