11 april 2023 - Nieuws

Niet poppen maar toppen!

Als melkveehouder streeft u naar een optimale voerbenutting per kilogram droge stof. Hoe beter de droge stof opname, hoe meer melk er wordt geproduceerd. Voor een optimale droge stof opname vormt het voorkomen van broei een belangrijke factor. Om broei aan het voerhek te voorkomen zet u uw koeien aan de Koe-ling …

Koeien aan de Koe-ling

Door het toevoegen van Koe-ling aan het basisrantsoen behoudt het voer zijn voederwaarde, frisheid en smaak. De kwaliteit en voederwaarde van het rantsoen blijven hierdoor beter gewaarborgd waardoor de voeropname, en dus droge stof opname en melkproductie, niet of nauwelijks wordt beïnvloed. Veiligheid, werkgemak en een geconserveerd rantsoen in één werkgang!

Wees alert op verhoogde broeikans

Gezien de huidige drogere kuilen is het, meer nog dan andere jaren, van belang de kwaliteit van de maiskuil structureel en consequent te monitoren op broei. Zeker wanneer de temperaturen stijgen en de kans op hittestress toeneemt. Ligt er broei op de loer? Anticipeer tijdig en onderneem hierop actie.

Laat de mais niet poppen, maar laat uw koeien ook tijdens periodes van hittestress toppen!

Meer info: Koeien aan de koe-ling

Uitgelicht

Ons Verhaal 

In de videoserie Ons Verhaal vertellen we maandelijks wat er nodig is om rundveehouders met voer & advies succesvol te laten zijn. Elke maand komt er een nieuwe aflevering online, over onderwerpen die u als rundveehouder zeker zullen interesseren!



Lees meer