6 januari 2021 - Vacature

Stagevacature 'Melkgift versus gewichtsontwikkeling voedsters'

Wij bieden jou een uitdagende stageopdracht

MELKGIFT VERSUS GEWICHTSONTWIKKELING VOEDSTERS

Volg jij momenteel een mbo, hbo of universitaire opleiding richting veehouderij en ben je op zoek naar een uitdagende stageplek op gebied van de konijnenhouderij? Dan is deze opdracht iets voor jou!

De opdracht wordt specifiek afgestemd op jouw kennis- en opleidingsniveau.

Jouw opdracht

Jij onderzoekt de melkgift en gewichtsontwikkeling van de voedsters tijdens een cyclus. Het is van belang om de gewichten van de voedsters en jongen tijdens dit traject nauwlettend te volgen. Vervolgens analyseer je de verzamelde data en bepaalt wat, onder verschillende omstandigheden, het grootste rendement geeft voor de konijnenhouder. Denk hierbij aan:

  • Optimale melkgift
  • Optimale gewicht voedsters
  • Voerstrategie/voergift
  • Management


Het wordt jouw taak om kansen te ontdekken op gebied van de productiepotentie van voedsters en vitaliteit van de jongen. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste, nauwkeurige en zelfstandige stagiair(e) die ons hierin kan adviseren en ondersteunen.

Wat vragen wij van je?

  • Je ontwikkelt (in Excel) een rekentool waarin de gewichten van de voedsters en jongen bijgehouden kunnen worden en vult deze met de verzamelde data.
  • Je schrijft een adviesrapport met daarin een conclusie en aanbevelingen met betrekking tot het behalen van een optimaal rendement voor de konijnenhouder onder de verschillende bedrijfsomstandigheden.


Wij zijn op zoek naar jong talent!

Ben jij ervan overtuigd dat je helemaal bij ons past en dat wij je capaciteiten goed kunnen benutten? Stuur dan een motiverende brief naar j.dortmans@victoria-mengvoeders.nl.

Voor meer informatie over de opdracht of ons bedrijf kun je contact opnemen met Jos Dortmans op telefoonnummer 06 55 82 27 31 of kijk op onze websites: www.fransengerrits.nl en www.victoria-mengvoeders.nl.

Uitgelicht

Alles wat we zijn, wat we doen en hoe we denken is terug te leiden tot de letter V. De V van Victoria Mengvoeders. In die letter vind je ons verleden, ons vakmanschap, onze visie, vernieuwing en het verschil maken in voeders. Maar ook onze aandacht voor wat jij als veehouder nodig hebt voor je vee en je vooruitzicht voor de toekomst. Ervaar de kracht van de V op www.victoria-mengvoeders.nl.

DE V VAN VICTORIA MENGVOEDERS

Waarom rundveehouders zo succesvol zijn met Victoria Mengvoeders als partner? Dit komt door onze 120 jaar aan kennis en ervaring in de sector, waardoor boeren het juiste advies krijgen. Doordat wij unieke maatwerk voersamenstellingen kunnen leveren, we als familiebedrijf weten wat er speelt in het boeren familiebedrijf en we sterk opkomen voor de belangen van de boer en de sector. Maar ook omdat we nooit stilstaan en bij praktijkbedrijven, in ons eigen lab en onze eigen gespecialiseerde fabriek continu op zoek zijn naar nóg betere (voer)oplossingen. Het is dit alles ... en nog veel meer. Het is meer dan een product.

Lees meer