1 maart 2021 - Event

Webinars: maximaliseren van de droge stofopname

Als specialist in rundveevoeders delen wij graag onze kennis met u. Wij nodigen u daarom uit voor deelname aan een tweetal Webinars, onder leiding van Wiljan Smits. Een leuke en interactieve manier van communiceren. In deze serie van Webinars nemen we u mee door een aantal onderwerpen van ‘wat betekent de DS opname voor uw bedrijf’ tot ‘welke maatregelen kunt u treffen om de DS opname te maximaliseren’. Praktijkonderzoek wijst uit dat 1 kg extra droge stof opname resulteert in de productie van 1,4 kg extra meetmelk. De moeite waard dus om hier aandacht aan te besteden. Tijdens deze Webinars delen wij graag alle ins en outs met betrekking tot ‘het maximaliseren van de droge stof opname bij melkvee’.

Maximaliseren van de DS opname DEEL 1

Op donderdag 4 maart presenteerden wij het Webinar “Maximaliseren van de droge stofopname” deel 1. Tijdens het Webinar gaven we u meer inzicht in de invloed van voerkwaliteit, -selectie, -beschikbaarheid en restvoer op de DS opname. Wat is het belang daarvan richting de productieresultaten en gezondheid van uw melkvee? Specialist rundveehouderij Wiljan Smits gaf u praktische tips, waar u direct uw voordeel mee kunt doen.

Webinar deel 1 gemist? Kijk 'm terug!

Maximaliseren van de DS opname DEEL 2

Op dinsdag 9 maart presenteerden wij het Webinar “Maximaliseren van de droge stofopname” deel 2. Tijdens het Webinar gaven we u meer inzicht in de invloed van voerstructuur, (drink)wateropname, stalbezetting en liggedrag op de droge stofopname. Wat is het belang daarvan richting de productieresultaten en gezondheid van uw melkvee? Specialist rundveehouderij Wiljan Smits gaf u tips waar u direct uw voordeel mee kunt doen.

Webinar deel 2 gemist? Kijk 'm terug!

De Webinars worden gegeven door:
Wiljan Smits

  • Specialist rundveehouderij
  • Rolde midden jaren 80 het adviseursvak in
  • In dienst bij Victoria Mengvoeders sinds april 1991
  • Richt zich deels op de begeleiding van klanten en deels op productontwikkeling 
Uitgelicht

Ons Verhaal 

In de videoserie Ons Verhaal vertellen we maandelijks wat er nodig is om rundveehouders met voer & advies succesvol te laten zijn. Elke maand komt er een nieuwe aflevering online, over onderwerpen die u als rundveehouder zeker zullen interesseren!



Lees meer