21 december 2021 - Nieuws

Winnaars Winteractie bekend!

Onlangs organiseerde Victoria Mengvoeders een Winteractie 'droge stof opname'. Iedere melkveehouder kon hieraan deelnemen en maakte bij een juist antwoord op de prijsvraag kans op een Victoria Winterpakket XXL. Ruim 100 deelnemers waagde een poging. Bedankt voor uw deelname!

Droge stof opname in droogstand

Veel melkveehouders hanteren voor koeien in droogstand een droge stof opname van twaalf kilogram en berekenen daarop het rantsoen. Uit het praktijkonderzoek ‘droge stof opname tijdens de droogstand’ blijkt echter dat de gemiddelde droge stof opname van droge koeien niet twaalf, maar veertien kilogram is. Met een spreiding tussen 9,7 en 19 kilogram. Als je inzicht hebt in de hoogte van droge stof, kun je onder andere voorkomen dat de koeien na een te luxe droogstand in elkaar storten als ze weer aan de melk gaan. Een belangrijke boodschap is dus ook vooral ‘meet wat de werkelijke droge stof opname is, dan weet je ook waar je aan moet sleutelen’.

“Een maximale droge stof opname betekent de hoogste melkproductie, omdat je de gezondste koeien hebt, met het minste problemen. Iedere dag moeten we daarom nadenken over de droge stof opname van onze koeien.”

Winnaars

Van de 109 deelnemers hadden 72 personen het juiste antwoord. Volgens loting zijn hieruit vandaag 5 winnaars getrokken. Zei nemen binnenkort het Victoria Winterpakket XXL in ontvangst. De winnaars zijn hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht. Gefeliciteerd en veel plezier ermee!

De V van Victoria

Niet gewonnen? Niet getreurd: Spot u binnenkort ergens een oranje V van Victoria? Post jouw foto van de oranje V op je Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #deVvanVictoria en win een taart met jouw foto! Lees meer over deze actie op onze website: https://www.victoria-mengvoeders.nl/oranje-v

Fijne feestdagen 🎄

Uitgelicht

#deVvanVictoria

Heb jij die grote oranje V van Victoria ergens gespot? Post jouw foto van de oranje V op je Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #deVvanVictoria en win een taart met jouw foto!


Lees meer