Het fokken van jongvee is een heel specifieke ‘tak van sport’. De melkveehouder als opvoeder schuine streep trainer-coach. Als degene die het ‘jonge spul’ klaar moet maken om straks optimaal te gaan presteren. Dat vergt twee dingen: veel aandacht en goed voer. Voer dat – van geboorte tot het afkalven – volledig is afgestemd op het ontwikkelen van specifieke kwaliteiten. Op het klaarstomen van het jongvee voor een glansrijke carrière.

Victoria Mengvoeders beschikt over een uitgekiend assortiment voeders die de jongveehouder helpen in het opfokken van gezonde, ambitieuze vaarzen. Ook met kennis en mensen dragen wij waar mogelijk als mengvoederbedrijf bij in het realiseren van die doelstelling. De jeugd heeft immers de toekomst. Oftewel: een gezonde melkveehouderij of vleesveehouderij begint met een gezonde jongveehouderij.

Wij willen dat u een succesvol jongveehouder bent

De missie van Victoria Mengvoeders is voer produceren waarmee u als jongveehouder succesvol kunt zijn. Wij willen zowel het niveau op het jongveebedrijf als in ons mengvoederbedrijf naar een steeds hoger plan brengen. Met meer rendement. En vanuit het behoud van toekomstperspectief. Wij inspireren onze afnemers, om zich als ondernemer te blijven ontwikkelen en te excelleren in de eigen bedrijfsvoering.

Voeding voor jongvee: De toekomst

Onze focus bij jongveevoeding ligt bij de groei, ontwikkeling en gezondheid van het vee. Vuistregel: een vaars moet na afkalven minimaal 85 procent van het lichaamsgewicht als oudere koe hebben.

Fosfor Balans

Fosfor is belangrijk voor de aanmaak van botten, de spijsvertering, de aanmaak van hormonen, het formeren van proteïnen, het opnemen van voedingsstoffen uit voedsel en het reparatievermogen van cellen. De Fosfor Balans is dan ook een belangrijke voorwaarde voor een goede gezondheid van uw veestapel.

Karkasontwikkeling, en dus botontwikkeling, is een essentieel onderdeel voor de fosforefficiëntie in de koe. Goed ontwikkelde vaarzen hebben meer capaciteit om een fosforbuffer op te slaan en deze ook aan te boren. 

Uitgelicht

Ons Verhaal 

In de videoserie Ons Verhaal vertellen we maandelijks wat er nodig is om rundveehouders met voer & advies succesvol te laten zijn. Elke maand komt er een nieuwe aflevering online, over onderwerpen die u als rundveehouder zeker zullen interesseren!Lees meer