Met de toegenomen professionalisering in de konijnensector ontstond de behoefte aan een meer efficiënte wijze van werken en een hoger rendement. Het heeft er toe geleid dat veel bedrijven met een groepensysteem zijn gaan werken. Die ontwikkeling heeft verschillende consequenties gehad, ook voor de samenstelling van het voer.

Zo betekent het werken in een groepensysteem onder andere dat konijnen uit dezelfde groep tegelijkertijd moeten worden gedekt. Om dat op een natuurlijke wijze te laten plaatsvinden, kost heel veel tijd en energie. Daarom heeft het kunstmatig insemineren een enorme vlucht genomen. Victoria Mengvoeders heeft vanuit haar voortrekkersrol in de konijnensector bijgedragen aan het ontstaan van KI centra.

Daarnaast is het assortiment voeders aangepast op die ontwikkeling. Ook voor voedsters hebben wij verschillende voersoorten in het assortiment, afhankelijk van het productieniveau van de voedsterstapel.

Speciaal opfokprogramma

De basis wordt al op jonge leeftijd gelegd. Vanuit die gedachte heeft Victoria Mengvoeders een uniek opfokprogramma ontwikkeld om de opfok van jonge voedsters in goede banen te leiden. Onderdeel van dat programma is een opfokvoer dat een hoog ruwe celstof percentage bevat. Dat voer zorgt er voor dat opfokvoedsters niet te zwaar zijn op het moment van kunstmatige inseminatie.

De korrel is bovendien dusdanig uitgebalanceerd dat het alle benodigde bouwstoffen bevat - vitaminen, mineralen en sporenelementen - om het vette lever syndroom te voorkomen. Dat zorgt ervoor dat de moderne konijnenhouder met ons voer daadwerkelijk die slag naar een hoger rendement kan maken.

Uitgelicht

Alles wat we zijn, wat we doen en hoe we denken is terug te leiden tot de letter V. De V van Victoria Mengvoeders. In die letter vind je ons verleden, ons vakmanschap, onze visie, vernieuwing en het verschil maken in voeders. Maar ook onze aandacht voor wat jij als veehouder nodig hebt voor je vee en je vooruitzicht voor de toekomst. Ervaar de kracht van de V op www.victoria-mengvoeders.nl.

DE V VAN VICTORIA MENGVOEDERS

Waarom rundveehouders zo succesvol zijn met Victoria Mengvoeders als partner? Dit komt door onze 120 jaar aan kennis en ervaring in de sector, waardoor boeren het juiste advies krijgen. Doordat wij unieke maatwerk voersamenstellingen kunnen leveren, we als familiebedrijf weten wat er speelt in het boeren familiebedrijf en we sterk opkomen voor de belangen van de boer en de sector. Maar ook omdat we nooit stilstaan en bij praktijkbedrijven, in ons eigen lab en onze eigen gespecialiseerde fabriek continu op zoek zijn naar nóg betere (voer)oplossingen. Het is dit alles ... en nog veel meer. Het is meer dan een product.

Lees meer