Met de toegenomen professionalisering in de konijnensector ontstond de behoefte aan een meer efficiënte wijze van werken en een hoger rendement. Het heeft er toe geleid dat veel bedrijven met een groepensysteem zijn gaan werken. Die ontwikkeling heeft verschillende consequenties gehad, ook voor de samenstelling van het voer.

Zo betekent het werken in een groepensysteem onder andere dat konijnen uit dezelfde groep tegelijkertijd moeten worden gedekt. Om dat op een natuurlijke wijze te laten plaatsvinden, kost heel veel tijd en energie. Daarom heeft het kunstmatig insemineren een enorme vlucht genomen. Victoria Mengvoeders heeft vanuit haar voortrekkersrol in de konijnensector bijgedragen aan het ontstaan van KI centra.

Daarnaast is het assortiment voeders aangepast op die ontwikkeling. Ook voor voedsters hebben wij verschillende voersoorten in het assortiment, afhankelijk van het productieniveau van de voedsterstapel.

Speciaal opfokprogramma

De basis wordt al op jonge leeftijd gelegd. Vanuit die gedachte heeft Victoria Mengvoeders een uniek opfokprogramma ontwikkeld om de opfok van jonge voedsters in goede banen te leiden. Onderdeel van dat programma is een opfokvoer dat een hoog ruwe celstof percentage bevat. Dat voer zorgt er voor dat opfokvoedsters niet te zwaar zijn op het moment van kunstmatige inseminatie.

De korrel is bovendien dusdanig uitgebalanceerd dat het alle benodigde bouwstoffen bevat - vitaminen, mineralen en sporenelementen - om het vette lever syndroom te voorkomen. Dat zorgt ervoor dat de moderne konijnenhouder met ons voer daadwerkelijk die slag naar een hoger rendement kan maken.

Uitgelicht

Ons Verhaal 

In de videoserie Ons Verhaal vertellen we maandelijks wat er nodig is om rundveehouders met voer & advies succesvol te laten zijn. Elke maand komt er een nieuwe aflevering online, over onderwerpen die u als rundveehouder zeker zullen interesseren!



Lees meer