Victoria ontwikkelt nieuw LOgisch productieproces

Vernieuwde inzichten, in onder andere pensverteerbaarheid, hebben geleid tot de ontwikkeling van een nieuw innovatief productieproces op basis van Multiprocessing. Verschillende afdelingen en externe partijen hebben met succes samengewerkt aan de ontwikkeling van een productieproces om grondstoffen te bewerken alvorens ze verwerkt worden in het voer. We noemen dit proces ‘LOgisch’. Dit heeft als doel de verteerbaarheid van grondstoffen in de koe te optimaliseren ter verbetering van de rantsoenefficiëntie en dus fosforefficiëntie in de koe.

Het behandelen van grondstoffen op bedrijfsniveau brengt risico’s met zich mee. Om rundveehouders te behoeden voor deze risico’s, heeft Victoria de supply chain op een effectieve en logische wijze georganiseerd waardoor alles in één werkgang aangeboden kan worden. Victoria heeft een andere veilige en efficiënte productiemethode ontwikkeld om grondstoffen, in eerste instantie tarwe, te bewerken en vervolgens de hele tarwekorrels te persen in een brok. Dit uit zich in een efficiënt en beheersbaar proces met verbeterde en gegarandeerde werking.

Voorspelbare pensafbraak parameter
Vanuit onderzoek heeft Victoria middels proeven bij pensgefistelleerde koeien een voorspelbare pensafbraak parameter gevonden. Dit geeft een voorspelbaar resultaat op de vertering. Het lijkt erop dat het LOgisch voer, op basis van de behoefte van de koe, op het juiste moment en de juiste plaats zijn werk doet. Hoe zich dat uit is bij iedere koe anders. Maar dat het een voorspelbaar resultaat op de vertering en een positief effect op de productie en gezondheid geeft is een feit.

LOgisch voeders
LOgisch voeders worden inmiddels met succes ingezet op diverse melk- en vleesveebedrijven. De resultaten zijn veelbelovend voor de toekomst! Victoria heeft diverse standaard LOgisch voeders in het assortiment opgenomen. LOgisch is tevens toepasbaar in maatwerk voeders.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden op uw bedrijf? Neem dan contact op met uw specialist rundveehouderij.