Verantwoord vleeskonijnen fokken. Zowel bedrijfseconomisch verantwoord als sociaal-maatschappelijk. Dat is de uitdaging voor de moderne konijnenhouder. Als Victoria Mengvoeders hebben wij die uitdaging als uitgangspunt genomen bij het ontwikkelen en doorontwikkelen van de ultieme korrel voor het vleeskonijn.

Die korrel is dusdanig uitgebalanceerd dat hij alle benodigde voedingsstoffen en weerstandverhogende nutriënten bevat om het vleeskonijn een gezonde, krachtige groeispurt te geven; tegen een lage voederconversie bovendien. Dat betekent dat ook kosten en opbrengsten optimaal met elkaar in balans zijn.

Die balans is ook gezocht en gevonden in het ontwikkelen van het ideale mineralengehalte. Enerzijds zijn mineralen nodig om de groei van het vleeskonijn te bestendigen, anderzijds is het zaak dat gehalte zo laag mogelijk te houden om daarmee de mineralenuitstoot via de mest te minimaliseren.

Victoria Mengvoeders werpt zich daarmee nadrukkelijk op als degene die niet alleen het korte termijn gewin als uitgangspunt neemt, maar prominent bij wil dragen om de sector ook op lange termijn maximaal te doen renderen.

Uitgelicht

Alles wat we zijn, wat we doen en hoe we denken is terug te leiden tot de letter V. De V van Victoria Mengvoeders. In die letter vind je ons verleden, ons vakmanschap, onze visie, vernieuwing en het verschil maken in voeders. Maar ook onze aandacht voor wat jij als veehouder nodig hebt voor je vee en je vooruitzicht voor de toekomst. Ervaar de kracht van de V op www.victoria-mengvoeders.nl.

DE V VAN VICTORIA MENGVOEDERS

Waarom rundveehouders zo succesvol zijn met Victoria Mengvoeders als partner? Dit komt door onze 120 jaar aan kennis en ervaring in de sector, waardoor boeren het juiste advies krijgen. Doordat wij unieke maatwerk voersamenstellingen kunnen leveren, we als familiebedrijf weten wat er speelt in het boeren familiebedrijf en we sterk opkomen voor de belangen van de boer en de sector. Maar ook omdat we nooit stilstaan en bij praktijkbedrijven, in ons eigen lab en onze eigen gespecialiseerde fabriek continu op zoek zijn naar nóg betere (voer)oplossingen. Het is dit alles ... en nog veel meer. Het is meer dan een product.

Lees meer