Verantwoord vleeskonijnen fokken. Zowel bedrijfseconomisch verantwoord als sociaal-maatschappelijk. Dat is de uitdaging voor de moderne konijnenhouder. Als Victoria Mengvoeders hebben wij die uitdaging als uitgangspunt genomen bij het ontwikkelen en doorontwikkelen van de ultieme korrel voor het vleeskonijn.

Die korrel is dusdanig uitgebalanceerd dat hij alle benodigde voedingsstoffen en weerstandverhogende nutriënten bevat om het vleeskonijn een gezonde, krachtige groeispurt te geven; tegen een lage voederconversie bovendien. Dat betekent dat ook kosten en opbrengsten optimaal met elkaar in balans zijn.

Die balans is ook gezocht en gevonden in het ontwikkelen van het ideale mineralengehalte. Enerzijds zijn mineralen nodig om de groei van het vleeskonijn te bestendigen, anderzijds is het zaak dat gehalte zo laag mogelijk te houden om daarmee de mineralenuitstoot via de mest te minimaliseren.

Victoria Mengvoeders werpt zich daarmee nadrukkelijk op als degene die niet alleen het korte termijn gewin als uitgangspunt neemt, maar prominent bij wil dragen om de sector ook op lange termijn maximaal te doen renderen.

Uitgelicht

Ons Verhaal 

In de videoserie Ons Verhaal vertellen we maandelijks wat er nodig is om rundveehouders met voer & advies succesvol te laten zijn. Elke maand komt er een nieuwe aflevering online, over onderwerpen die u als rundveehouder zeker zullen interesseren!Lees meer